SRIP Tovarne Prihodnosti

Anketa o potrebah po industrijskih podatkovnih prostorih

Dandanes je proizvodna industrija podvržena koreniti preobrazbi v smeri inteligentnih rešitev, ki temeljijo na podatkih. Da bi sprostili svoj polni potencial, mora biti izmenjava podatkov v ospredju in tu bo nastopil evropski podatkovni prostor za proizvodnjo. V ta namen so partnerji projekta Data Space 4.0, nove vodilne pobude združenja Digital Factory Alliance, naredili prve korake pri postavljanju temeljev.

EU projekt je objavil anketo z namenom zbiranja in ocenjevanja zahtev, ki naj bi jih imeli ti podatkovni prostori od strokovnjakov, vključenih v nacionalne pobude in delovne skupine. V tem smislu je namen raziskave posebej zbrati mnenja strokovnjakov za pametno proizvodnjo in industrijo 4.0, ki sodelujejo v razpravah o konceptih podatkovnih prostorov v proizvodnji v političnih, poslovnih ali raziskovalnih omrežjih ali imajo praktične izkušnje z njihovo implementacijo, delovanjem in uporabo.

Zahvaljujoč raziskavi bodo ustrezne zahteve vključene v primerjavo obstoječih ponudb in pobud na področju podatkovnih prostorov v proizvodnji. Poleg tega bodo strokovni prispevki v zvezi s tehničnimi, poslovnimi in pravnimi zahtevami – kot so uporabnost, interoperabilnost, trajnost, zasebnost podatkov, stroški … – zagotovili material za zagotovitev, da evropski podatkovni prostor izpolnjuje potrebe industrije in poganja naslednji val inovacij.

Če ste strokovnjak, vas vabijo, da izrazite svoje stališče in pomagate oblikovati proizvodne podatkovne prostore!

Rok za odgovore na spletno anketo je 15. marec 2023.

Svoj prispevek lahko oddate tukaj: https://vditz.limequery.com/271416?lang=en