SRIP Tovarne Prihodnosti

Rešitve za tovarne prihodnosti v projektu DIMOFAC

Evropska komisija predstavlja projekt DIMOFAC katerega cilj je razviti rešitve za trajno preoblikovanje, izboljšanje in prilagoditev proizvodnje in s tem povečati odzivnost tovarn na spremembe povpraševanja. V ta namen je predvidena  vključitev modulov vključi in izdelaj ( Plug-and-Produce) v »sistem upravljanja zaprte zanke življenjskega cikla«. Partnerji v projektu so se zavezali, da bodo vzpostavili mrežo odprtih pilotnih linij, ki bodo ponujale raziskave in tehnologijo ter storitve v različnih industrijskih sektorjih.

Konzorcij DIMOFAC izhaja iz vodilnih evropskih odprtih pobud na področju pametne proizvodnje, pri čemer uporablja znanje iz preteklih in tekočih projektov EU. Prav tako gradi na že obstoječi mreži odprtih digitalnih inovacijskih vozlišč (DIH) in kompetenčnih centrov.

Šest industrijskih pilotnih linij naj bi omogočilo predstavitev modularne tovarniške rešitve DIMOFAC, ki naj bi omogočila skrajšanje časa za prilagoditve proizvodnih linij. Pri proizvodnji interaktivnih zaslonov naj bi bilo mogoče ta čas skrajšati do 75 odstotkov, pri proizvodnji kozmetike, na področju letalske industrije in aditivne proizvodnje za 50 odstotkov, pri proizvodnji brivnikov in industrijskih modulov za 30 odstotkov.

Dodatne informacije

Novica s strani SBRA