Prijava predlogov za prejem naziva DigiVzornik.si 2023

Ministrstva za digitalno preobrazbo vabi k prijavi predlogov za prejem naziva DigiVzornik.si 2023. Morda naziv lahko osvojite vi ali pa poznate osebo ali projekt, ki bi si ta naziv zaslužil. Vabljeni, da se na javni poziv prijavite, bodisi  organizacije ali posamezniki.

Naziv DigiVzornik.si je priznanje Ministrstva za digitalno preobrazbo za izjemne dosežke pri uresničevanju vključujoče in trajnostne digitalne preobrazbe družbe in gospodarstva. Letos ga podeljujejo prvič.

Osnovni namen je javno priznanje in zahvala za izjemen prispevek k digitalni preobrazbi družbe ter spodbujanju inovacij v digitalizaciji. Rok za prijavo je do 2. novembra 2023 do 16. ure.

Prejemniki nazivov DigiVzornik.si so lahko fizične in pravne osebe ali projekti, ki so izjemno prispevali k digitalni preobrazbi družbe in gospodarstva v Republiki Sloveniji.

Pogoj za sodelovanje je opis dobre prakse, rešitve ali pristopa z najmanj enega področja strategije Digitalna Slovenija 2030 ali Nacionalnega strateškega časovnega načrta za digitalno desetletje:

  • gigabitna in druga digitalna infrastruktura
  • digitalne kompetence in vključenost
  • digitalna preobrazba gospodarstva
  • pot v pametno družbo 5.0
  • digitalne javne storitve
  • kibernetska varnost

Med predlaganimi kandidati bo strokovna komisija izbrala tiste, ki bodo dosegli največ točk po kriterijih: inovativnost, vpliv na državljane, trajnost in odpornost,  vpliv na digitalne strateške usmeritve, sodelovanje in vključenost.

Predlogi morajo biti oddani do 2. novembra 2023, najkasneje do 16. ureobrazcem za prijavo.

Poziv k prijavi predlogov za izbor najboljših primerov digitalne preobrazbe za leto 2023 in podelitev nazivov »DigiVzornik.si 2023«