SRIP Tovarne Prihodnosti

Razpis COROB za povečanje učinkovitosti in prilagodljivosti proizvodnih procesov, ki temeljijo na obločnem varjenju

Cilj COROB je razviti prilagodljive, kooperativne in inteligentne multi-robotske rešitve za proizvodne procese, ki temeljijo na obločnem varjenju (spajanje in aditivna proizvodnja), ponuditi nove operativne zmogljivosti, ki omogočajo povečanje učinkovitosti in izboljšanje fleksibilnosti industrijskih procesov.

Namen javnega razpisa je integracija in testiranje inovativnih rešitev v okviru projekta COROB. Namen te pobude je povečati učinkovitost in prilagodljivost proizvodnih procesov, ki temeljijo na obločnem varjenju, z uporabo kooperativnega sistema z več roboti, ki ga poganjajo tehnike inšpekcije, spremljanja, nadzora in umetne inteligence. Namen javnega razpisa je privabiti prijavitelje za dva različna instrumenta financiranja. Prvi, »Solutions to challenges«, skuša integrirati in preizkusiti inovativne tehnologije, ki izboljšujejo fizične izdelke v okviru primerov uporabe projekta. Drugi, »Experiments for Enabling technologies for digital service«, je namenjen ponudnikom, ki integrirajo in preizkušajo digitalni razvoj. Pobuda želi izboljšati večrobotske rešitve za proizvodne postopke, ki temeljijo na varjenju, ter spodbujati učinkovitost in prilagodljivost s skupnimi prizadevanji in vrhunskimi tehnologijami.

COROB je objavil odprti razpis, s katerim bo financiral do 2.000.000 EUR in izbral do 15 zunanjih rešitev, upravičenih do financiranja.

COROB je opredelil 2 različna instrumenta financiranja, ki bosta objavljena v istem postopku odprtega razpisa:

1. instrument financiranja
“Rešitve za izzive” za financiranje do 10 ponudnikov tehnologije, namenjenih razvoju tehničnih rešitev, ki pokrivajo izzive primerov uporabe, ki jih je treba nadalje vključiti in potrditi v primerih uporabe projekta
2. instrument financiranja
»Poskusi za omogočanje tehnologij za digitalne storitve« za financiranje do 5 ponudnikov tehnologije, namenjenih razvoju digitalnih storitev, ki odgovarjajo na izzive in so uporabne na področjih primerov uporabe ter so interoperabilne s platformo za pridobivanje podatkov COROB.

Rok za prijavo je 8. julij 2024.

Dodatne informacije in prijava >>