SRIP Tovarne Prihodnosti

ARIS – Javni razpis za (so)financiranje nakupov raziskovalne opreme

Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije (v nadaljevanju: ARIS) na osnovi predvidenega povečanja proračuna za znanstvenoraziskovalno dejavnost za leto 2025 (glede na izhodiščne podatke iz sprejetega proračuna za letu 2025 v decembru 2023) objavlja Javni razpis za (so)financiranje nakupov raziskovalne opreme (Paket 23) (v nadaljevanju: javni razpis), ki je bil prvotno predviden za leto 2025, že v letu 2024.

Javni razpis vsebuje nekaj novosti. Prijave na javni razpis bo ocenjeval Zunanji ekspertni panel, ki ga bodo sestavljali tuji raziskovalci, z namenom zagotovitve večje objektivnosti ocenjevanja. Označena polja prijavnega obrazca se zato izpolnijo v angleškem jeziku oziroma v slovenskem in angleškem jeziku. Predračunske dokumentacije ni potrebno priložiti k prijavnemu obrazcu, prijavitelj jo hrani v svojem arhivu.

Prijavni obrazec se izpolnjuje na spletnem portalu Digital Forms, navodilo za izpolnjevanje prijavnega obrazca je priloga besedila javnega razpisa. Prijava na spletni portal je možna z uporabniškim imenom in geslom.

Rok za oddajo prijav je 6. november 2024.