SRIP Tovarne Prihodnosti

Nalaganje Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Ali se proizvodna podjetja zavedajo nevarnosti kibernetskih napadov za svoje poslovanje?

25/05/2023 : 10:00 - 12:15

Sekcija za kibernetsko varnost pri Združenju za informatiko in telekomunikacije pri GZS v sodelovanju z IKT horizontalno mrežo in Zbornico elektronske in elektroindustrije pri GZS, ki je koordinator grozda Pametne tovarne v okviru Strateško razvojno inovacijskega partnerstva Tovarne prihodnosti  (SRIP TOP) organizirajo spletni seminar na temo:

»Ali se proizvodna podjetja zavedajo nevarnosti kibernetskih napadov za svoje poslovanje?«

Kdaj: četrtek, 25. maj 2023, 10.00-12.00

Kje: ZOOM platfoma

Digitalizacija, avtomatizacija in robotizacija so pogoste teme zagotavljanja konkurenčne prednosti številnih proizvodnih podjetjih. Skokovito naraščanje sistemov povezanih v omrežja na eni strani in zatečeni starejši ranljivi sistemi na drugi strani predstavljajo tveganje kibernetski varnosti.  Na tem spletnem dogodku bomo pojasnili kaj je ključno za dvig odpornosti na kibernetske grožnje in možnosti zagotavljanja ustreznih ukrepov za zmanjšanje posledic.

Komu je spletni seminar namenjen?

–          Seminar je namenjen direktorjem, manadžerjem in strokovnjakom v podjetjih ter vodjem projektov digitalizacije, ki želijo o kibernetski varnosti in standardih v industriji 4.0 izvedeti več.

Kraja tehničnih informacij, spremembe v tehničnih podatkih, motnje ali celo onemogočanje kontrolnih procesov proizvodnje se v zadnjih letih povečujejo in predstavljajo vedno večje tveganje za proizvodnja podjetja. Z razvojem digitalizacije in zmogljivostmi napadalcev je trend groženj v stalni rasti. Kibernetsko izsiljevanje je bilo v letu 2022 največkrat zabeleženo prav v proizvodnih organizacijah (Vir: Orange Security Navigator2023).

Z uporabo področnih standardov podjetja lahko obravnavajo kibernetsko varnost sistematično in celovito ter tako načrtovanje in izvajanje ukrepov kibernetske varnosti zagotavljanja varnosti dvignejo na višjo raven. Z uporabo standardov in priporočil lahko bolje razumejo stanje ogroženosti in optimizirajo potrebne organizacijske in tehnične ukrepe. Na spletnem seminarju bodo strokovnjaki kibernetske varnosti predstavili kibernetske grožnje, področne standarde, ki omogočajo podjetjem racionalen pristop k zagotavljanju kibernetske varnosti in najboljše praske obravnave groženj in celovitega pristopa k zagotavljanju kibernetske varnosti s praktičnimi primeri.

Vabimo podjetja, katera se želijo seznaniti s področnimi standardi in dobro prakso izvajanja ukrepov kibernetske varnosti v industrijskih podjetjih.

PROGRAM DOGODKA:

 

Dogodek je za vse udeležence brezplačen.
PRIJAVA preko internetnega prijavnega obrazca TUKAJ >>

Podrobnosti

Datum:
25/05/2023
Čas:
10:00 - 12:15

Organizator

Grozd Pametne tovarne (SRIP Tovarne prihodnosti)

Prizorišče

Spletni dogodek ZOOM