SRIP Tovarne Prihodnosti

EIT Manufacturing program: Young Manufacturing Leaders

Pobuda EIT Manufacturing’s Young Manufacturing Leaders (YML) se je začela leta 2020. Od svoje ustanovitve je pobuda prerasla v skupnost z več kot 200 registriranimi člani. Nove dejavnosti, srečanja in tekmovanja so predvidena za leto 2021. Trenutne pobude, povezane s Svetovnim predelovalnim forumom, so odprte za 18–30-letnike, s strastjo do proizvodnje, ki vključuje tako študente kot mlade strokovnjake.

Namen projekta Young Manufacturing Leaders (YML) je ustvariti veleposlaniško skupnost mladih z zanimanjem za proizvodni sektor. Cilj je spodbuditi in navdihniti skupnost z informacijami, pa tudi podpirati jo pri organizaciji dogodkov in dejavnosti za širjenje zavesti o sodobni proizvodnji. Projekt vodi Politecnico di Milano, skupaj s šestimi drugimi partnerji: Univerza Chalmers, Češka tehnična univerza v Pragi, Tecnalia, TU Braunschweig, IMH Advanced Manufacturing Campus, University College Dublin, University of Porto in The World Manufacturing Foundation. Fundacija WM je tudi organizator World Manufacturing Forum, letnega srečanja z mednarodnimi proizvodnimi strokovnjaki in zainteresiranimi stranmi, da bi razpravljali o zadnjih trendih in novostih v tem sektorju.

Mreža YML že drugo leto zapored svoje člane vključuje v različne mednarodne in lokalne dejavnosti. Projektni partnerji vključujejo YML v dejavnosti World Manufacturing Foundation in so nedavno objavili dva javna razpisa:

Načrtujejo tudi poseben YML dogodek, ki bo potekal oktobra 2021 v povezavi z WMF – od 18. do 22. oktobra. V prihodnjih mesecih bo skupnost uvedla tudi mentorski program, ki bo vključeval univerze in podjetja, ter natečaj za inovacije, ki bo članom omogočil, da svoje znanje uporabijo v praksi. Poleg tega lokalna City-Hubs trenutno organizirajo različne tematske spletne seminarje s poudarkom na temah, povezanih s proizvodnimi inovacijami.

Ozaveščanje o enakosti spolov in vključenosti v predelovalnih dejavnostih je prav tako ključni cilj dejavnosti do leta 2021 za povečanje števila proizvodnih talentov.