SRIP Tovarne Prihodnosti

Better Factory – Grow your manufacturing business

BETTER FACTORY je štiriletni projekt, ki ga financira H2020 (Sporazum o dodelitvi sredstev 95813), katerega namen je evropskim proizvajalcem pomagati, da postanejo bolj konkurenčni na svetovnem trgu. Proizvodna podjetja bodo odkrila nove poslovne modele in digitalizirala svoje tovarne, da se bodo ujemala s proizvodnjo novih ali prilagojenih izdelkov, zahvaljujoč sodelovanju z umetniki in dobavitelji tehnologij za časa projekta Better Factory in pozneje.

Projektni konzorcij, ki ga koordinira VTT (Finska), vključuje 28 partnerjev iz 18 evropskih držav, ki predstavljajo umetniški ekosistem, ponudnike tehnologij, industrijske grozde, dobavitelje tehnologije, poslovne razvijalce, pravni okvir ter komunikacijo in razširjanje.

S tem javnim razpisom bo Better Factory izbrala 8 konzorcijev, sestavljenih iz treh članovenega proizvodnega podjetja, enega umetnika in enega dobavitelja tehnologije – za sodelovanje v programu prenosa znanja. Izbrani konzorciji, imenovani Knowledge Transfer Experiment (KTE), bodo podprti pri oblikovanju novih linij izdelkov in uvajanju rešitev za avtomatizacijo v tovarni.

Prijavite se za priložnost, da postanete eden izmed uspešnih konzorcijev, ki bo:

  • Raziskal nove trge z uporabo digitalnih tehnologij
  • Testiral in razvijal nove proizvodne tehnologije Lean-Agile z RAMP
  • Pridobil dostop do usposabljanja za preusmeritev osebja
  • Poiskal poslovno podporo in mentorstvo
  • Prejel do 200.000 EUR lastniškega kapitala.

Rok za prijavo je 15. julij 2021 ob 17h.

Za dodatne informacije o razpisu obiščite: https://better-factory.fundingbox.com/.