SRIP Tovarne Prihodnosti

Javni razpis i4Trust za inovacije na področju podatkovnih verig vrednosti

i4Trust vabi mala in srednje velika podjetja (SME), nekoliko večja podjetja in Digitalna inovacijska stičišča (DIH), ki izvajajo inovativne storitve, ki temeljijo na izmenjavi podatkov, k prijavi na njihov prvi javni razpis.

Izbrani konzorciji – ki jih sestavljajo en DIH in vsaj tri SME – bodo podprti s strani i4Trust za eksperiment izvedbe ideje.

SME-ji in DIH-i, izbrani za prvi javni razpis i4Trust, bodo prejeli do 120.000 EUR na konzorcij za oblikovanje in izvedbo njihovega poslovnega primera, ki ponuja potencialne socialno-ekonomske koristi za izmenjavo podatkov in ponovno uporabo v številnih aplikacijah. Pridružili se bodo 9-mesečnemu mentorskemu programu z drugimi SME-ji, DIH-i in tehnološkimi partnerji, ki sodelujejo pri ustvarjanju podatkovnih prostorov.

Program mentorstva za izmenjavo podatkov i4Trust vključuje:

  • Smernice za izboljšanje predlagane opredelitve primera uporabe
  • Finančno podporo do 120.000 EUR na izbrani poskus
  • Mentorsko podporo za prekvalifikacijo / izpopolnjevanje delovne sile
  • Mentorsko podporo v zvezi s pravnimi, operativnimi, tehničnimi in poslovnimi vidiki
  • Podporo v zvezi s tehnologijami i4Trust

S pomočjo malih in srednjih podjetij pri učinkovitejšem in stroškovnejšem delu ter olajšanjem sodelovanja z drugimi stranmi iz več sektorjev bo i4Trust tem malim in srednjim podjetjem pomagal ustvariti nove storitve za svoje trenutne stranke, si zagotoviti nove ali vstopiti na nove trge okoli podatkovnih verig vrednosti.

Rok za prijavo je 6. september 2021.

Za dodane informacije obiščite https://i4trust-open-call.fundingbox.com/.