SRIP Tovarne Prihodnosti

Razpisi v okviru projekta SMART4ALL

SMART4ALL je H2020 projekt (sporazum o dodelitvi sredstev št. 872614), ki krepi zmogljivost evropskih deležnikov z razvojem samostojnih mednarodnih eksperimentov, ki prenašajo znanje in tehnologijo med akademsko sfero in industrijo. Namenjen je prilagojenemu nizkoenergijskemu računalništvu (CLEC), kiber-fizičnim sistemom (CPS) in internetu stvari (IoT) ter združuje nabor edinstvenih značilnosti, ki v skupni viziji združujejo različne kulture, različne politike, različna geografska območja in različne aplikacije. Ciljna področja uporabe so domene, ki v trenutnih projektih Smart Anything Everywhere (SAE) niso ustrezno zastopane in vključujejo digitalizirano okolje, digitalizirano kmetijstvo, digitalizirano karkoli in digitaliziran promet.

Skupno 67 mednarodnih aplikativnih eksperimentov Pathfinder (PAE) bodo izvedli člani konzorcija SMART4ALL in tuji konzorciji, ki bodo finančno podprti s tremi javnimi razpisi:

  • Knowledge Transfer Experiments (KTE), ki zajemajo novo vrsto pripravniških eksperimentov, ki omogočajo predstavitev, preizkušanje manjših projektov ali manj zrelih idej ki tako potencialno najdejo plodna tla za rast in razkrijejo svoje proizvodne potenciale;
  • Focused Technology Transfer Experiments (FTTE), ki se bodo osredotočili na eno od štirih opredeljenih premalo zastopanih področij, bodo dali priložnost za oblikovanje sinergij, pospešitev izdelkov usmerjenih projektov in usmerjanje k uspešni komercializaciji;
  • Cross-domain Technology Transfer Experiments (CTTE), usmerjeni na bolj zapletene multidisciplinarne prenose in produktivizacijo novih CLEC CPS in IoT tehnologij na širše trge.

Kdo se lahko prijavi?

Konzorciji, sestavljeni iz dveh različnih organizacij iz dveh različnih držav, vključno z enim akademskim / industrijskim partnerjem, ki deluje kot ponudnik tehnologije, in industrijskim partnerjem, ki deluje kot uporabnik tehnologije. Za več informacij o projektu obiščite https://smart4all.fundingbox.com/.

Prednost bodo imeli konzorciji, ki vključujejo vsaj enega člana naslednjih držav jugovzhodne in srednje Evrope: Albanija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Madžarska, Kosovo, Moldavija, Črna gora, Severna Makedonija, Romunija, Slovaška, Slovenija in Srbija.