SRIP Tovarne Prihodnosti

Poročilo s strani World Manufacturing Forum 2020: Proizvodnja v Dobi Umetne Inteligence

Prvo poročilo s strani World Manufacturing Forum: Recommendations for the Future of Manufacturing, objavljeno leta 2018, je analiziralo ključne trende v proizvodnem sektorju in predstavilo svojo vizijo prihodnosti proizvodnje. WMF poročilo: Skills for the Future of Manufacturing pa je leta 2019 poudarilo pomen usposobljene in izobražene delovne sile v proizvodnji.

V namen nadaljevanja tradicije opisovanja najpomembnejših trendov se tokratno poročilo Manufacturing in the Age of Artificial Intelligence osredotoča na to, kaj umetna inteligenca pomeni za proizvodni sektor. Podrobno analizira trende pri uvajanju umetne inteligence, uporabi umetne inteligence v proizvodnji, posledice umetne inteligence na človeški kapital ter etične, pravne, politične in družbene perspektive umetne inteligence.

S tokratnim poročilom želijo dodati vrednost z oblikovanjem ključnih priporočil, razvitih s svetovno skupino strokovnjakov, ki bi jih lahko sprejeli zainteresirani deležniki, kot so oblikovalci politik, podjetja, akademiki in širša družba, da bi spodbudili uspešno in zaupanja vredno sprejetje umetne inteligence v proizvodni industriji.

Poročilo si preberite na https://worldmanufacturing.org/wp-content/uploads/WorldManufacturingForum2020_Report.pdf.