SRIP Tovarne Prihodnosti

Katere izzive avtomatizacija rešuje za proizvajalce?

Vprašanje, o katerem se v industriji pogosto razpravlja, je, zakaj bi morali avtomatizirati in kakšne izzive avtomatizacija rešuje za proizvajalce?

Večina ljudi v proizvodnem sektorju se zaveda vrednosti robotov. Ne vzamejo odmorov, dopustov ali bolniške. Ena od številnih prednosti uporabe robotov je, da lahko izvajajo program 24 ur na dan ter s tem omogočajo veliko donosnost naložbe.

Izziv št. 1: Pomanjkanje delovne sile

Avtomatizacija postaja vse bolj nujna v proizvodnem in proizvodnem prostoru, da podjetja ostanejo konkurenčna. Predelovalna industrija ima svoj niz izzivov in eden, ki je danes precej razširjen, je pomanjkanje kvalificirane delovne sile. Ne samo, da je težko najti in zaposliti kvalificirano delovno silo, ampak jo je težko obdržati, saj industrija postaja vse bolj konkurenčna. Vendar pa je eden najboljših načinov za kompenzacijo pomanjkanja avtomatizacija procesov z robotiko. Vidi se, da se proizvodna mesta, avtomatizirajo z robotskimi varilnimi celicami. Podjetjem omogočajo, da izboljšajo svojo proizvodnjo in kakovost varjenih delov. Če lahko podjetje pravilno nauči robota, da sledi pravilni poti, medtem ko uporablja pravilne parametre varjenja, lahko poveča svojo proizvodnjo, ne da bi imeli usposobljenega varilca, da vari iz dneva v dan.

Prav tako se opazi pomanjkanje kvalificirane delovne sile pri tistih, ki vgrajujejo robote v tovarne in proizvajalce. V Združenih državah je okoli 280.000 proizvodnih podjetij s približno 80.000 ljudmi, ki so usposobljeni za namestitev robota v podjetja. To pomeni, da že obstaja ozko grlo pri poskusu namestitve teh naprav. Tu vstopi tehnologija. Tehnologija zdaj ljudem omogoča, da sami namestijo robote, ne da bi jim bilo treba pripeljati strokovnjaka. Obstoječa orodja in programsko opremo lahko uporablja oseba v tovarni, ki je prej vstavljala kose kovine v stroj, zdaj lahko namestijo robota.

Če tej osebi v tovarni omogočite namestitev robotov, ne rešite le dejstva, da niste našli nekoga, ki bi namestil robota. Ta oseba je zdaj prosta, da lahko nastavi druge stroje, kar posledično poveča produktivnost v vašem objektu.

Izziv #2: Uporabnost robotov

Zadnji izziv, ki je viden v industriji, je uporabnost robotov. Orodja, kot je programiranje robotov brez povezave, lahko pomagajo zgraditi robotske programe, ki jih je mogoče enostavno prenesti na robota. Moč programiranja robotov brez povezave je v tem, da so vaši programi zasnovani brez povezave, tako da med programi ni izpadov. Obstajajo podjetja, ki pomagajo pri tem izzivu. Ključnega pomena je, da je ta izkušnja brezhibna in enostavna za uporabo. Ko imate to, imate neverjetno priložnost za nemoteč proizvodni proces, ki je veliko učinkovitejši in bolje izkorišča človeški kapital v vašem podjetju.