SRIP Tovarne Prihodnosti

Kandidatura za Vanguard Initiative pilot na temo vodika

Vanguard iniciativa (https://www.s3vanguardinitiative.eu/ ) bo objavila razpis za začetek novega pilota v okviru njenega delovanja. Gre za razpis glede projektov v povezavi z vodikom.

Vodik je zelo resen kandidat za nov VI pilot in je seveda v tem okviru možno teoretično in praktično predlagati več idej/projektov/demo-primerov; prav tako več področij od proizvodnje vodika, njegove mobilnosti, logistike, komercialno uporabo, shranjevanje, itd. V Sloveniji je več skupin, ki se ukvarjate z vodikom na takšen ali drugačen način. Najbolj racionalna možnost bi bila, da bi Slovenija predlagala en logičen vsebinsko zaokorožen in logičen sklop na to temo; v kolikor to ni ali ne bo možno, pa bi predlagali koordinatorjema te vloge (nemški spodnji Saški in Škotski) več slovenskih predlogov, pri čemer bi potem Vanguard oz koordinatorja izbrala, kateri pridejo v poštev, in kateri ne. Odreagirati bo potrebno hitro, ker čas beži in kandidatov za sodelovanje v projektu vodik je veliko.

Za več informacij se obrnite na: ga. Majo Ferlinc, maja.ferlinc@sbra.be in A. Prof. Dr. Draško Veselinovič drasko.veselinovic@sbra.be.

Home | Vanguard Initiative

The Vanguard Initiative is focused on building sustainable and robust European partnerships and offers fantastic opportunities to work with like-minded regions across Europe.

www.s3vanguardinitiative.eu