SRIP Tovarne Prihodnosti

Evropske nagrade za pridobitelje inovativnih rešitev

COVID-19 pandemija je spremenila globalni kontekst in ustvarila priložnost za EU, da na novo opredeli in potrdi svojo vlogo vodilne pri doseganju potrebnih bodočih preobrazb. Pridobivanje inovacij bi moralo imeti ključno vlogo pri podpiranju evropskih prednostnih nalog, določenih v Zelenem dogovoru, in pri zagotavljanju evropske tehnološke suverenosti.

Pridobivanje inovativnih rešitev pospešuje proces preoblikovanja rezultatov raziskav in idej v inovativne rešitve. Predstavlja neizkoriščen potencial za spodbujanje povpraševanja po inovacijah. Z uporabo inovativnih naročil lahko javni in zasebni sektor družbi zagotovita najsodobnejše storitve in blago ter hkrati ponudita nove priložnosti za rast in komercializacijo dobaviteljem motečih rešitev, zlasti novoustanovljenim podjetjem in malim in srednje velikim podjetjem.

Namen nagrad European Innovation Procurement Awards je prepoznati javne in zasebne kupce, fizične in pravne osebe, ki podpirajo te prakse po vsej Evropi v njihovih prizadevanjih za spodbujanje nakupovanja inovativnih rešitev ter inovativne načine pridobivanja rešitev.

Cilj nagrad je tudi pokazati, kako javna naročila za inovacije pozitivno preoblikujejo gospodarstvo, ne le z ustvarjanjem novih in trajnostnih trgov, temveč tudi z spopadanjem z družbenimi izzivi, kot so podnebne spremembe.

Te nagrade dopolnjujejo druge pobude EIC, katerih cilj je podpirati in spodbujati javna naročila za inovacije v Evropski uniji.

Zmagovalec tekmovanja bo deležen nagrade v vrednosti 75.000 €.

Rok za prijavo je 22. junij 2022.

Pravila tekmovanja

Dodatne informacije