SRIP Tovarne Prihodnosti

Kako natančno načrtovanje na osnovi umetne inteligence pospešuje poslovanje

Tehnološki napredek je proizvodnim podjetjem zagotovil rešitve za pospešitev poslovnega načrtovanja z večjo natančnostjo kot kdaj koli prej. Vzpon robotike in rešitev, ki temeljijo na umetni inteligenci, je poenostavil proizvodne procese od proizvodne linije do zadnjega kilometra dostave. Toda hitrost ni vedno dobra stvar. Napake lahko nastanejo, če je hitrost brez natančnosti, zlasti če vaši sistemi temeljijo na ročnem vnosu. Avtomatizacija lahko zmanjša breme človeških napak, če imate nameščene prave sisteme. Pospešek, skupaj s pravimi orodji, lahko prinese več natančnosti v vaš potek dela.

Največji izzivi za proizvodna podjetja

Geopolitične napetosti, pomanjkanje talentov, svetovna pandemija in vprašanja globalizacije so v zadnjih nekaj letih povzročili resne motnje v dobavni verigi. Industrija, pripravljena na prihodnost, zahteva pametne rešitve za nadaljnji napredek proizvodnih ciklov in pravočasno dostavo.

V Združenih državah je bila predelovalna industrija najbolj prizadeta z največjim valom delavcev, ki so zapustili svoja delovna mesta kot kateri koli drug sektor – 60-odstotno povečanje odpovedi delovnih razmerij od časov pred pandemijo.

Za neposredno reševanje teh izzivov sta se pojavila dva pomembna trenda: preusmeritev proizvodnje na bolj lokalna območja, da bi nadomestili pomanjkanje talentov in zagotovili krajše dobavne poti; in pospešeno uporabo digitalnih tehnologij, ki proizvajalcem pomagajo hitro reagirati na drastične tržne spremembe. Napovedna analitika lahko podpira napovedovanje za lažje navigiranje v teh negotovih časih.

Zakaj je natančno načrtovanje pomembno

Iz izvršnega vidika je mogoče odločitve, ki temeljijo na natančnih podatkih v realnem času, pospešiti z uporabo razširjenega strokovnega znanja v Excelu za učinkovito načrtovanje, izvajanje in razlago obsežnih pobud za napovedovanje in načrtovanje. Uporaba prilagodljivega modeliranja je ključnega pomena, saj vam omogoča, da konfigurirate rešitve na ključ za finance, prodajo in načrtovanje delovne sile, hkrati pa hitro prilagajate modele, ko se vaše podjetje povečuje, in povečuje človeške odločitve z napovedmi strojnega učenja. Končni rezultat bo večji nadzor nad vašimi podatki v varnem, zelo razširljivem okolju z integracijami v vaše obstoječe poslovne sisteme za enostavno pospešitev delovnih tokov.

Rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci, lahko v nekaj minutah ustvarijo analize, kaj bi bilo, z odzivno, zelo razširljivo platformo za načrtovanje. Z zmožnostjo dostopa do zgodovine podatkov in uporabe načrtovanja s pomočjo umetne inteligence za izboljšanje človeških odločitev z natančnimi napovedmi strojnega učenja lahko vodstveni delavci sprejemajo odločitve, na podlagi dejanskih … namesto zastarelih podatkov, raztresenih po podjetju.

Kaj zmore umetna inteligenca

Umetna inteligenca ima številne prednosti za procese načrtovanja, proračuna in napovedovanja, ki temeljijo na visokokakovostnem upravljanju podatkov. Izboljša pripravo podatkov z zagotavljanjem, da so izvorni podatki čisti, črpani iz več področij, da zagotovijo pravilnost. Prav tako lahko pomaga odstraniti odstopanja in zapolniti vrzeli s svojo funkcijo priprave podatkov na podlagi UI. Poleg tega lahko avtomatizira napovedovanje z napredno tehnologijo napovedovanja za pregledne rezultate z najboljšimi in najslabšimi scenariji. Uporablja lahko tudi različne modele za upoštevanje sezonskosti, ciklov in trendov.

Glede na izzive, s katerimi se proizvajalci trenutno srečujejo, lahko prepustitev dela strojem močno izboljša poslovno uspešnost, sprosti čas za bolj dragocene strateške naloge in doda splošno vrednost podjetju s pospeševanjem natančnega odločanja. Avtomatizacija ne ogroža varnosti delovnega mesta, temveč povečuje zmožnost opravljanja dela.