SRIP Tovarne Prihodnosti

Inteligentna in robotizirana avtonomnost v pametnih tovarnah

V četrtek 17. 11. 2022 smo v prostorih podjetja Kolektor d.d. v Idriji izvedli dogodek z naslovom Inteligentna in robotizirana avtonomnost v pametnih tovarnah. Dogodek smo SRIP Tovarne prihodnosti izvedli v sodelovanju z Zbornico elektronske in elektroindustrije pri GZS ter koncernom Kolektor. Udeležba na dogodku je presegla vsa pričakovanja.

Ob začetku sta svoj uvodni nagovor podala mag. Valter Leban, predsednik uprave Kolektor in doc. dr. Igor Kovač, vršilec dolžnosti direktorja SRIP Tovarne prihodnosti.

V nadaljevanju pa so sledile predstavitve govorcev, ki so predstavili teoretični in praktični vidik: prof. dr. Sašo Džeroski (Institut Jožef Stefan), Marja Golja (Kolektor d.d. in Qlector d.o.o.), dr. Tomaž Šuklje (Kolektor d.d. in Qlector d.o.o.), dr. Marko Thaler (Airnamics d.o.o.) in Matej Jurman (Kolektor Mobility d.o.o.).

Svoja znanja iz prakse pa so z nami delili: Gregor Jeromen in dr. Stevanče Nikoloski (Result d.o.o.), dr. Hugo Zupan (Fakulteta za strojništvo UL, Laboratorij za strego, montažo in pnevmatiko LASIM), Jure Videc (Jub d.o.o.) in dr. Peter Korošec (Institut Jožef Stefan).

Koncern Kolektor nam je v sklopu predvidenega programa dogodka, omogočil vpogled v njihovo proizvodnjo in na podlagi tega smo dobili dejansko predstavo o delu znotraj proizvodnje Kolektorja.

Utrinki z dogodka

Dogodek je uspešno povezal podjetja z različnih panog in predstavil prakse podjetij ter njihovih proizvodenj z različnih področij. Tudi v bodoče si v SRIP Tovarne prihodnosti prizadevamo za nadaljna tovrstna sodelovanja med našimi člani.