SRIP Tovarne Prihodnosti

Javni razpis na področju fotonike za uporabo ELI infrastrukture

Extreme Light Infrastructure (ELI) z veseljem objavlja 2. skupni razpis ELI za uporabnike. Znanstveniki iz Evropskega raziskovalnega prostora in z vsega sveta so vabljeni, da predložijo svoje prijave.

ELI je najnaprednejša laserska raziskovalna infrastruktura na svetu. Objekti ELI omogočajo dostop do širokega nabora visokozmogljivih laserskih sistemov in sekundarnih virov svetovnega razreda z visoko stopnjo ponavljanja. To omogoča vrhunske raziskave in nove režime visoko intenzivne fizike v fizikalnih, kemijskih, medicinskih in materialnih znanostih.

Potencialni uporabniki imajo priložnost izvesti nekaj prvih najsodobnejših poskusov na:

  • ELI-ALPS v Szegedu na Madžarskem (rok 25. april 2023, 16:00)
  • ELI Beamlines v Dolní Břežany, Češka (rok 25. april 2023, 16:00)
  • ELI Nuclear Physics v Măgurele, Romunija (rok 24. marec 2023, 16:00)

Razpis za uporabnike vključuje vse tri zmogljivosti ELI, zahvaljujoč tesnemu sodelovanju med ELI ERIC in Nacionalnim inštitutom za fiziko in jedrsko tehniko “Horia Hulubei” (IFIN-HH) ter podpori projekta IMPULSE Horizon 2020.

Za podrobnejše informacije o razpoložljivi opremi, postopku prijave in pripravi vaše prijave obiščite: https://up.eli-laser.eu

Predloge bo ocenila mednarodna skupina strokovnjakov in jih sprejela na podlagi znanstvene odličnosti. Za podrobnejše informacije o razpoložljivi opremi bo organiziran tudi webinar.

Prijavitelje vabijo, da se za morebitna vprašanja, predvsem pa za tehnična vprašanja o razpoložljivi opremi, obrnejo na uporabniško pisarno ELI [user-office[@]eli-laser.eu].