SRIP Tovarne Prihodnosti

Pridružite se slovenski delegaciji na Dansko

V okviru SRIP – Krožno gospodarstvo organizirajo delegacijo na Dansko, ki bo potekala tretji teden maja: 15. 5 do 19. 5. 2023 (prvi in zadnji dan bi bila namenjena potovanju).

Trenutni predlog ogledov je spodaj, za enkrat pa so še v fazi zbiranja interesa, pri čemer lahko agendo prilagodimo, glede na profil/sektor prijavljene organizacije.

Vsa zainteresirana podjetja vabimo, da izraz interesa za udeležbo oddajo z izpolnitvijo vprašalnika.

Za lažjo predstavo poteka delegacije vam pošiljamo trenutne predloge ogledov:

  • https://stateofgreen.com/en/focus-areas/circular-economy/
  • ErhvervsForum Roskilde https://erhvervsforum.biz/, ki ima več kot 400 članov podjetij; ob prvem stiku so predlagali, da bi obiskali tudi nekaj razvojnih centrov in podjetij kot npr. Clean Cluster na Roskilde University https://cleancluster.dk/en/,..
  • Danska tehnološka univerza (DTU), ki povezuje znanje in raziskave z na novo ustanovljenimi podjetji; sestanek bi lahko bil organiziran na Aqua-Green https://aquagreen.dk/, med predlogi je tudi obisk podjetja The Momentum Group https://momentum-gruppen.com/ (clean energy solutions),
  • sestanki s predstavniki Roskilde Municipalitys Department for Economy and Business, Business Committee in z Danske Regioners Miljø- og Klimaudvalg, (Danish Regions Environmental- and Klimate Comimttee).

SRIP – Krožno gospodarstvo bo finančno pokril organizacijo delegacije in oglede ter omogočil cenejši nakup vozovnic in rezervacij namestitev.