SRIP Tovarne Prihodnosti

Dan slovenske elektroindustrije 2023

Na Dnevu slovenske elektroindustrije, ki je potekal 31.8.2023 v prostorih Gospodarske Zbornice Slovenije, so govorci predstavili aktualne vsebine, ki so pomembne za to panogo in izpostavili nekatere pomembne točke.

Določen del negotovosti v gospodarstvu se zmanjšuje, vključno z umirjanjem inflacije in boljšo dobavljivostjo elektronskih komponent. Kljub temu pa obstajajo izzivi, kot so možen udarec inflacije zaradi pomanjkanja hrane, trdno zapiranje Kitajske in vzpostavljanje polarnosti.

Vlaganje v razvoj in raziskave ostaja ključno za ohranjanje konkurenčnosti slovenske elektroindustrije, saj inovacije omogočajo preboje in rast v svetu, kjer je veliko idej. Za to pa so potrebni usposobljeni kadri.

Kljub izzivom, kot so energetska kriza in vojna v Ukrajini, je slovenska elektroindustrija v letu 2022 poslovala pozitivno, vendar se opaža večja usmeritev potrošnikov od blaga k storitvam.

Predstavljena je bila inovativno klimo v podjetju Domel, ki je prinesla številne nagrade za inovacije, s poudarkom na pomenu vrednot, komunikacije ter sodelovanja z institucijami znanja.

Celoten prispevek in galerijo utrinkov si oglejte TUKAJ>>