SRIP Tovarne Prihodnosti

Podporni program za hitro rastoča podjetja v okviru EIT Manufacturing

Obveščamo vas o EIT Manufacturing Venture Building Programme, dinamični vzpodbudi, zasnovani za uvedbo nove generacije hitro rastočih industrijskih zagonskih podjetij, ki ponuja 9-tedenski virtualni program gradnje podjetij, opremljen s strokovnimi delavnicami, mentorstvom in mrežnimi dogodki o poslovnem razvoju, tržni validaciji in pripravljenosti za naložbe.

Izkoristite to priložnost in preoblikujte prihodnost proizvodnje – prijavite se v program EIT Manufacturing Venture Building Programme. Rok za prijavo je 1. oktober 2023.

Merila

  1. Rešitev mora ustrezati enemu od vodilnih področij EIT Manufacturing. Izvedite več o vodilnih področjih EIT Manufacturing tukaj.
  2. Rešitev ima stopnjo tehnološke pripravljenosti (TRL) od 4 do 8 v skladu z definicijo TRL v delovnem programu Horizon Europe 2023–2024 (13. del); in poslovni model med podjetji (B2B). Za več informacij o ravneh TRL kliknite tukaj.
  3. Prijavitelj trenutno zbira sredstva od kapitalskih partnerjev ali namerava to storiti v bližnji prihodnosti.

Kdo se lahko prijavi?

Program gradnje tveganih podjetij se osredotoča na podvige z rešitvami, ki obravnavajo pereče izzive v proizvodnem sektorju s TRL 4-8.

K prijavi vabijo stratup podjetja, ki lahko dokažejo, kako je njihova rešitev strateško pomembna za evropsko proizvodnjo. Na primer podpora proizvodnji v naslednjih prednostnih sektorjih in aplikacijah EU, kot so: baterije, vodik, elektronika in sončna energija, materiali, polprevodniki, avtomobilska industrija, proizvodnja strojev in opreme.

Za ekipe
  • Multidisciplinarni timi vsaj dveh posameznikov, ki že imajo ali nameravajo v kratkem ustanoviti pravno osebo.​
  • Vsaj en soustanovitelj/član ekipe prebiva v državi članici Evropske unije (EU27) ali v državi, ki je povezana s Horizon Europe, Švici in Združenem kraljestvu.
Za pravne osebe
  • Za pridobitno pravno osebo, ustanovljeno po 1. 1. 2021 ob oddaji vloge
  • Imeti registriran sedež v eni od držav članic Evropske unije, državah, pridruženih Horizon Europe, Združenem kraljestvu ali Švici, v času prijave na razpis
  • Imeti namensko ekipo vsaj dveh posameznikov