SRIP Tovarne Prihodnosti

Razpis Evropskega raziskovalnega sveta za projekte za utrditev samostojne raziskovalne poti

Evropski raziskovalni svet (ERC) je 12. septembra objavil razpis 2024 za projekte za utrditev samostojne raziskovalne poti (angleško ERC Consolidator Grant 2024) z zaključnim rokom 12. december 2023.

Ste raziskovalec, ki želi utrditi svojo neodvisnost z ustanovitvijo raziskovalne ekipe in nadaljevati z razvojem uspešne kariere v Evropi? ERC Consolidator Grant je lahko za vas. Prijavite se lahko tudi, če ste pred kratkim ustvarili neodvisno, odlično raziskovalno ekipo in jo želite okrepiti.

Sredstev za konsolidacijo se lahko dodeli do 2 milijona EUR za obdobje 5 let. (sorazmerno za projekte krajšega trajanja).

Možno je tudi pridobiti dodaten 1 milijon EUR za kritje upravičenih „zagonskih“ stroškov za raziskovalce, ki se selijo iz tretje države v EU ali pridruženo državo, in/ali nakup večje opreme in/ali dostop do velikih objektov in /ali drugi večji stroški eksperimentalnega in terenskega dela.

Sredstva ERC lahko pokrijejo do 100 % skupnih upravičenih neposrednih stroškov raziskave in prispevek v višini 25 % skupnih upravičenih stroškov za posredne stroške.

Dodatne informacije o razpisu so dosegljive na spletni strani ERC (v angleščini) in na portalu Evropske komisije Funding & Tenders (v angleščini) preko katerega poteka tudi elektronska oddaja projektnega predloga.

Dodatne informacije v pomoč prijaviteljem so tudi na slovenski podstrani Obzorje Evropa – Evropski raziskovalni svet.