SRIP Tovarne Prihodnosti

Razpis SMART za projekte napredne proizvodnje

SMART je objavil razpis za organizacije, ki mednarodno sodelujejo pri raziskavah in razvoju naprednih proizvodnih projektov. S prijavo in sodelovanjem lahko vaša organizacija dostopa do nacionalnega javnega financiranja za vaš projekt raziskav in razvoja.

Cilj tega razpisa za zbiranje projektov je spodbujanje sodelovalnih in mednarodnih raziskav in razvoja ter inovacijskih projektov, ki so blizu trgu, z decentraliziranim nacionalnim financiranjem.

Prijavo RR projekta lahko oddate do 22. januarja 2024 na spletnem mestu SMART.

Več informacij o postopkih razpisa najdete tukaj. Če potrebujete podporo pri pripravi osnutka projekta, kontaktirajte pisarno grozda SMART, kjaer vam bodo lahko pomagali.

SMART bo uporabljal Cluster projects tool, ki vam pomaga vnesti ključne podatke o projektu za avtomatizacijo nekaterih nalog.

SMART je prilagodljiv, v industriji voden Eureka grozd za napredno proizvodnjo. Njegov namen je spodbujati sodelovalne, mednarodne in tržno blizu raziskovalne in razvojne ter inovacijske projekte.

Kot grozd Eureka ima SMART sedež v Evropi in je odprt za svetovne udeležence iz mreže Eureka.

Proizvodnja je vitalni sektor v Evropi, temeljnega pomena za evropski razvoj v smeri konkurenčne trajnostne globalizacije. Napredna proizvodnja je v večini političnih programov močno obravnavana kot ključni dejavnik, ki bo evropsko družbo vodil k višji industrijski konkurenčnosti, trajnostni rasti in ustvarjanju delovnih mest.

Dodatne informacije