SRIP Tovarne Prihodnosti

Objavljen javni razpis »Podpora strateškim razvojno inovacijskim partnerstvom (SRIP) za obdobje 2023 – 2026«

Spoštovani člani in članice SRIP Tovarne prihodnosti,

obveščamo vas, da je bil dne 13. 10. 2023 v Uradnem listu RS objavljen javni razpis za izbor operacij »Podpora strateškim razvojno inovacijskim partnerstvom (SRIP) za obdobje 2023-2026«.

Namen javnega razpisa je skozi nadgradnjo strateško razvojno inovacijskih partnerstev (SRIP) krepiti raziskovalno, razvojno in inovacijsko (RRI) sodelovanje neodvisnih deležnikov (gospodarstva, raziskovalnih organizacij, lokalnih skupnosti ter drugih deležnikov inoviranja v konceptu petorne vijačnice inoviranja), ki delujejo na posameznem področju uporabe Slovenske strategije trajnostne pametne specializacije (S5), z namenom sistematičnega mreženja med deležniki in krepitvi kompetenc na prednostnih področjih oziroma spodbudi mreženje na podlagi podjetniških iniciativ oz. potreb uporabe S5, ter povezovanja v mednarodne verige vrednosti (internacionalizacija). S povezovanjem relevantnih deležnikov iz obeh kohezijskih regij, se bo ob doseganju kritične mase za razvojni preboj prispevalo h krepitvi skladnejšega regionalnega razvoja.

Cilj javnega razpisa je nadgradnja delovanja SRIP na vseh prednostnih področjih S5, osredotočanje na ključne omogočitvene tehnologije iz trinivojske prioretizacije S5, razvoj človeških virov ter vstop v mednarodna partnerstva, kar ima za posledico povečanje vlaganj v raziskave, razvoj in inovacije.

V Centru ToP, v sodelovanju z ostalimi upravičenci, vlogo na javni razpis že pripravljamo, o vseh nadaljnjih aktivnostih pa vas bomo sproti obveščali.

Dodatne informacije o razpisu so dostopne na https://www.gov.si/.