SRIP Tovarne Prihodnosti

Ministrstvo objavilo razpis za krepitev temeljnih kompetenc odraslih

Na ministrstvu je objavljen javni razpis, ki ga sofinancirata ministrstvo in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada plus. Javni razpis za izbor operacij se izvaja v okviru Programa evropske kohezijske politike v obdobju 2021–2027 v Sloveniji. Rok za prijavo je 3. 11. 2023 do 14.00.

Pri objavljenem razpisu Javni razpis Temeljne kompetence 2023-2029 gre za sofinanciranje izvajanja izobraževalnih programov za odrasle za pridobitev temeljnih kompetenc. Namen javnega razpisa je povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje ter izboljšati njihove kompetence, ki jih potrebujejo na trgu dela, pa tudi zaradi večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja. Ta jim omogoča delovanje in odzivanje na tehnološke, demografske in podnebne spremembe v sodobni družbi.

Na javnem razpisu, katerega cilj je pridobitev in izboljšanje temeljnih kompetenc ter splošne izobraženosti odraslih, lahko kot prijavitelj kandidira javna organizacija za izobraževanje odraslih, ki izpolnjuje ustrezne pogoje.

Skupna višina sredstev, ki je na razpolago za javni razpis do vključno leta 2029, je okvirno do 37 milijonov evrov.