SRIP Tovarne Prihodnosti

AIRISE razpis za ekperimente uporabe umetne inteligence v proizvodnji

Strokovnjaki za umetno inteligenco (AI) z različnimi zmožnostmi in perspektivami, povezani za zagotavljanje aplikacij, ki podpirajo AI, proizvodnim podjetjem.

Ključni cilj razpisa je zmanjšanje odpadkov in ogljičnega odtisa ob zagotavljanju prožnega delovanja proizvodnje. Cilj je ustvariti ekosistem, v katerem bodo projektni strokovnjaki za umetno inteligenco podpirali eksperimentalna mala in srednja podjetja ter jih povezali z vozlišči digitalnih inovacij in komercialnimi podjetji za doseganje aplikacij v resničnem svetu.

Razpisi bodo malim in srednje velikim podjetjem omogočili enostaven dostop do usposobljenih strokovnjakov za umetno inteligenco prek ocen na prvi stopnji, ki identificirajo status in potencial, ter prek nadaljnjih predlogov, ki jih podpirajo pri izvajanju pilotnih aplikacij in validacije.

Razpis za eksperimente poziva k oddaji predlogov, kjer bo umetna inteligenca igrala ključno vlogo v vašem proizvodnem okolju. Podporo s strokovnim znanjem ponujajo na sledečih področjih:

  • Oblikovanje in inženiring
  • Spremljanje in nadzor procesov
  • Proizvodne operacije
  • Oskrbovalna veriga
  • Usposabljanje

Storitve vam bodo omogočile uresničitev proizvodnih rešitev, ki jih poganja AI. Za več podrobnosti o teh storitvah obiščite https://airise.eu/services.

Prijava je mogoča, če je vaše podjetje MSP ali podjetje s srednjo kapitalizacijo in če je vaš izziv uporaba umetne inteligence v proizvodnji. Potrebujejo opis vašega “primera uporabe umetne inteligence v proizvodnji”, tehničnega izziva in vašega izvedbenega načrta ter kako bo uspešna implementacija pomagala vašemu podjetju in zakaj potrebujete našo podporo.

Rok za oddajo: 15. januar 2024

Dodatne informacije