SRIP Tovarne Prihodnosti

Brezplačni program usposabljanja v ZDA za mlade podjetnike

Mednarodni program, ki ga financira ameriško zunanje ministrstvo, je namenjen mladim podjetnikom v starosti od 25 do 35 let, pri čemer morajo ti imeti najmanj 2 leti delovnih izkušenj in status zaposlene osebe.

Program bo izveden v okviru Young Transatlantic Innovation Leaders Initiative (YTILI). YTILI je dvosmerni program izmenjave Ministrstva za zunanje zadeve ZDA, namenjen krepitvi čezatlantskega odnosa, razvoju trajnostnih partnerstev med ameriškimi in evropskimi podjetniki in inovatorji, spodbujanju regionalnega povezovanja in sodelovanja v Evropi ter spodbujanju evropskih podjetij , vlade in civilno družbo za razvoj svojih inovacijskih ekosistemov. Z intenzivnimi štipendijami, namenjenimi razširitvi njihovega poklicnega strokovnega znanja in nadaljnji krepitvi njihovih vodstvenih sposobnosti, YTILI novonastajajočim evropskim podjetniškim voditeljem ponuja priložnost, da pridobijo izkušnje iz prve roke in se izpostavijo uradom javnega in zasebnega sektorja v ZDA, ki se ukvarjajo z različnimi vprašanji, povezanimi za podjetništvo, inovativnost in čezatlantske povezave. YTILI naj bi se upravljal kot hibridni program, ki bo vključeval virtualne dejavnosti in izmenjavo v ZDA. Kandidati morajo imeti zanesljivo internetno povezavo za sodelovanje v virtualnih dejavnostih.

Program traja 6 tednov  (predvidoma med 17. 9. 2024 in 25. 10. 2024), poteka v ZDA (v Washingtonu in izven), vse stroške krije ameriško zunanje ministrstvo. Rok za prijavo je 30. 1. 2024.

Več informacij in prijavni obrazec so dostopni na: https://ais.americancouncils.org/ytili.