SRIP Tovarne Prihodnosti

EIT Manufacturing Accelerate program za podporo zagonskim in hitro rastočim podjetjem

EIT Manufacturing Accelerate je stalno odprt razpis, katerega cilj je podpreti, razširiti in pospešiti novoustanovljena podjetja v industriji v vplivne igralce v evropskem proizvodnem ekosistemu.

Program podpira in omogoča financiranje zagonskim in rastočim podjetjem z inovativnimi rešitvami in tehnologijami, ki obravnavajo kritične izzive v proizvodnem sektorju in pomagajo evropskemu proizvodnemu sektorju, da ta postane bolj učinkovit, odporen, zelen in globalno konkurenčen.

Prilagojene podporne storitve za internacionalizacijo in financiranje so zagotovljene start-up in scale-up podjetjem iz vse Evrope, da bi podprli razvoj njihovih izdelkov in dosegli tržne zmogljivosti.

Preko Accelerate se želi EIT Manufacturing spoprijeti s kritičnimi industrijskimi izzivi, opredeljenimi na naslednjih tematskih področjih:

  • Digitalizacija in avtomatizacija
  • Neto ničelna industrija
  • Obnovljiva energija
  • Krožno gospodarstvo

Industrijska umetna inteligenca, robotika, aditivna proizvodnja, napredni materiali, kritične komponente, elektronika, polprevodniki, fotonika, kvantno računalništvo, obnovljivi viri energije, shranjevanje energije, zajemanje ogljika.

Cilj EIT Manufacturing je zgraditi nova evropska industrijska podjetja, ki kažejo visoko rast in vpliv ter obravnavajo vse vrste tehnologij in poslovnih modelov, postopne izboljšave in motnje. Poleg tega EIT Manufacturing spodbuja vključujoče in spolno uravnotežene ekipe, da se prijavijo za to financiranje. S spodbujanjem vključujočega okolja verjamejo, da raznoliki pogledi vodijo do inovativnih rešitev in močnejšega sodelovanja.

Dodatne informacije in prijava>>