SRIP Tovarne Prihodnosti

Podkrižnikov e-čoln e’dyn zmagal na regati v Benetkah.

Vse pohvale našemu članu SRIP ToP – podjetju Podkrižnik, ki je že četrtič zapored zmagal na regati v Benetkah.

Med 29. majem in 2. junijem je v Benetkah potekal že peti Venice Boat Show – mednarodna razstava plovil in navtičnih novitet. Že četrto leto zapored se je sejma udeležilo tudi podjetje Podkrižnik, ki predstavlja blagovno znamko e’dyn (electric dynamic nautics). E-plovila so se preizkusila tudi v dveh tekmah, Podkrižnikov e’dyn je zmagal v disciplini slalom.

E’dyn ustvarja inovativne rešitve električne pogonske tehnike na področju navtike. Znamka ponuja pametne pogonske sisteme za plovila v več različicah in z različno močjo. »Z nenehnimi analizami in inovacijami omogočamo najkakovostnejše celovite rešitve in proizvaja produkte, ki jih odlikuje zanesljivost, moč, vzdržljivost in vrhunski videz,« povedo v podjetju Podkrižnik, ki ponuja serijsko izdelane pogone za električna plovila.

V podjetju Podkrižnik, kjer razvijajo in proizvajajo pogonske sisteme za različne industrije že več kot 30 let in imajo tovarni v Nazarjih in blizu Frankfurta v Nemčiji, so električni pogon za plovila e’dyn začeli razvijati leta 2016. Tri leta pozneje so ga prvič predstavili na navtičnem sejmu Boot Tulln v Avstriji.

VEČ >>