SRIP Tovarne Prihodnosti

Javni razpis za ponudnike storitev v okviru projekta HIA (podaljšan)

V okviru projekta HIA, financiranega s strani Evropske Komisije in katerega ob pomoči SRIP ToP in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo koordinira center TECOS, objavljamo razpis za ponudnike storitev, kjer k prijavi vabimo vsa zainteresirana podjetja z referencami na področju Industrije 4.0. To je drugi razpis od skupno treh, ki bodo objavljeni tekom projekta.

High Impact Action (HIA) je projekt, ki temelji na pilotiranju „transformativnega mehanizma“. Ta se osredotoča na razvoj fizične in virtualne platforme za demonstracijo in vodenje modularnih ter rekonfigurabilnih proizvodnih celic iz različnih panog. V svoji končni verziji bo ta zbirala vso opremo, vire, strokovno znanje ter ljudi iz širokega kroga organizacij (raziskovalne in tehnološke organizacije, centri odličnosti, MSP itd.), ki so specializirani za razvoj in uvajanje rešitev na področju Industrije 4.0.

Poleg razpisa za ponudnike storitev (PS) je objavljen še razpis za dodelitev vavčerjev 5-im podjetjem (SME). SME bodo lahko dodeljene vavčerje porabili za plačilo storitev prijavljenim PS za nadgradnjo njihovih proizvodnih celic, tako da bodo te učinkovitejše, rekonifgurabilne, povezljive in modularne. Namen tega je, da se na podlagi posameznih primerov nadgradnje celic izlušči specifikacije za fizično platformo oz. demo tovarno prihodnosti.

HIA Call for service providers

Za dodatne informacije si preberite razpis, ali pišite na simona.vernon@tecos.si oz. matic.erzen@ijs.si.

Rok za prijavo je 29. december 2020.

Vse zainteresirane vljudno vabimo k prijavi.

Projekt je sofinanciran s strani Evropske Unije.