SRIP Tovarne Prihodnosti

RIS Hubs konferenca 2023

Regional Innovation Scheme (RIS) konferenca v Sofiji, Bolgarija, ki jo je organizirala EIT Manufacturing RIS ekipa, je zaznamovala pomemben mejnik pri spodbujanju inovacij v proizvodnem sektorju! Tukaj je nekaj ključnih ugotovitev:

Znanja za globoko tehnologijo: Konferenca je predstavila inovativne pristope k negovanju talentov v globoki tehnologiji in spodbujanju podjetniškega duha v proizvodni industriji. Osredotočena je bila na razvijanje veščin za globoko tehnologijo, privabljanje talentov in vcepljanje podjetniške miselnosti.

Sodelovanje in izmenjava znanja: Več kot 80 udeležencev iz različnih držav se je zbralo, da bi vzpostavilo sodelovanje in delilo znanje. Pomembni udeleženci so bili predstavniki na visoki ravni, kot sta gospa Iskra Mihaylova – članica Evropskega parlamenta in podminister prof. dr. George Angelov, namestnik ministra za inovacije in rast.

Lokalne in nacionalne sinergije: dogodek je poudaril pomen lokalnega in nacionalnega sodelovanja pri krepitvi globokih tehnoloških inovacij. Poudaril je večplastne razprave o privabljanju mladih talentov v kariere na področju STEM, o tem, kako postati podjetnik v globoki tehnologiji in o doseganju trga.

Metaverzum in inovacije: Konferenca je raziskovala vpliv metaverzuma na prihodnost proizvodne industrije. Govorci so se poglobili v različne pristope za izkoriščanje te nastajajoče tehnologije in ponudili dragocene vpoglede tako mladim podjetnikom kot uveljavljenim podjetjem. Udeleženci so imeli tudi priložnost obiskati metaverzum kot dodatna dejavnost tega dne.

Vzpostavljanje pomembnih povezav: drugi dan konference je bil osredotočen na graditelje ekosistemov in predstavljene zgodbe o uspehu iz držav RIS. Vključevalo je tudi srečanje, kjer so udeleženci razpravljali o projektnih zamislih za EIT razpis na področju proizvodnje.

Konferenca je pokazala moč sodelovanja, inovacij in razvoja talentov za globoko tehnologijo, s čimer je tlakovala pot svetlejši prihodnosti v proizvodnem sektorju.