SRIP Tovarne Prihodnosti

Slovenci pri poučevanju robotike v samem evropskem vrhu

Slovenski primer uvajanja poučevanja robotike v osnovne šole je Evropska komisija prepoznala kot enega najboljših evropskih primerov poučevanja veščin robotike v šolah. Predstavniki Podjetniškega inkubatorja Kočevje, ki projekt  uvajanja robotike v šole tudi vodijo, se bodo 23. januarja v Bruslju na vabilo EK udeležili posveta Veščine za potrebe industrije: Robotika in šole, s katerim želi komisija spodbuditi konkurenčnost evropskega gospodarstva in mlade pripraviti na prihodnost dela.

Z uvajanjem robotike v šole je Podjetniški inkubator Kočevje pričel s prihodom tovarne robotov YASKAWA v Kočevje, da bi povezali robotiko in šolski sistem s potrebami gospodarstva. Po izjemno pozitivnem odzivu v osnovnih šolah, tako med učenci kot učitelji, so sodelavci inkubatorja ob podpori SRIP Tovarne prihodnosti doslej za izobraževanje s pomočjo robotov KUBO usposobili že 150 učiteljev po vsej Sloveniji.

Več informacij o samem projektu uvajanja robotike v šole v Sloveniji je na voljo v priloženem sporočilu za javnost, za dodatne informacije pa lahko pišete na marko@inkubator-kocevje.si oziroma pokličete na telefonsko številko 031 226 676.

Sporočilo za javnost