SRIP Tovarne Prihodnosti

Izziv za medicinske robote za nalezljive bolezni 2020

Izbruh novega koronavirusa je sprožil svetovno zdravstveno krizo in skupnosti za raziskave in inovacije v robotiki so sestavni del našega odziva. Zdaj bolj kot kdaj koli prej je očitno, da ima robotika ključno vlogo. Po svetu se roboti in droni uporabljajo v odziv na COVID-19.

Obstajajo roboti, ki dezinficirajo bolnišnice; avtomatizirani sistemi, ki podpirajo hitro in zanesljivo testiranje milijonov ljudi; roboti, ki izvajajo nadzor nad okužbo in delujejo na pacientih; in robotske platforme, ki zagotavljajo medicinske potrebščine in hrano najbolj ranljivim. V primeru klinične oskrbe področja, ki so posebnega pomena, vključujejo preprečevanje bolezni, diagnozo in preglede ter oskrbo bolnikov in obvladovanje bolezni.

Pandemija COVID-19 ponuja edinstveno priložnost za uporabo medicinskih robotskih tehnologij, saj imajo vse večjo vlogo v boju proti nalezljivim boleznim.

Izziv je namenjen vsem, ki bi lahko ponudili rešitve kot del odziva na to in prihodnje pandemije. Posredujte video predstavitev in se potegujte za denarno nagrado. V skladu je £15,000.

Za dodatne informacije in prijavo obiščite https://www.ukras.org/robotics-week/challenges/medical-robotics-for-contagious-diseases-challenge-2020/.