SRIP Tovarne Prihodnosti

Poziv mikro, malim in srednje velikim podjetjem za sodelovanje na predstavitvenem delu Digitalnega središča Slovenije – Tehnologija za ljudi v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije

Namen, cilj in predmet poziva

Ena izmed prednostnih nalog Republike Slovenije v času predsedovanja Svetu EU v 2021 bo »Gospodarska prenova Evropske unije, temelječa na digitalnem in zelenem prehodu«. Ključni poudarki znotraj te prednostne naloge se nanašajo na gospodarske ukrepe za zeleni prehod in digitalno transformacijo, vključevanje načel trajnostnega razvoja v obstoječe poslovne modele in spodbujanju digitalne transformacije malih in srednje velikih podjetij. Na Direktoratu za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo so se prav zato v času predsedovanja odločili za izvedbo projekta DIGITALNO SREDIŠČE SLOVENIJE – TEHNOLOGIJA ZA LJUDI. Več o samem projektu najdete tukaj.

DIH Slovenije želi z nefinančno pomočjo vzpodbuditi sodelovanje podjetij na predstavitvenem delu DIGITALNEGA SREDIŠČA SLOVENIJE – TEHNOLOGIJA ZA LJUDI, ki bo namenjeno prikazu naprednih tehnoloških rešitev slovenskih in mednarodnih podjetij, s poudarkom na razvoju družbe 5.0, digitalizacije, robotike in inovacij, umetne inteligence, HPC, kibernetske varnosti in drugih inovativnih tehnologij in rešitev. Sejemske oz. reprezentativne površine bodo omogočale prikaze/predstavitve rešitev/prototipov/produktov/storitev s področja naprednih tehnologij in bodo v samem središču dogajanja in zbiranja (mednarodne) poslovne javnosti, stroke, državnih institucij in druge zainteresirane javnosti.

Ciljne skupine/upravičenci

Na poziv se lahko prijavijo MSP s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se kot pravna ali fizična oseba ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki ali zadruge. Za opredelitev MSP prijavitelji upoštevajo določila iz Priloge 1 Uredbe 651/2014/EU.

Glede izpolnjevanja pogojev prijavitelj soglaša z izjavo v spletni prijavi, s katero pod kazensko pravno in materialno pravno odgovornostjo potrdi izpolnjevanje in sprejemanje pogojev za kandidiranje na tem pozivu. V primeru dvoma glede izpolnjevanja pogojev, lahko DIH Slovenije zahteva dodatna pojasnila ali dokazila.

Vlogo za dodelitev nefinančne pomoči lahko vlagatelji vložijo ves čas veljavnosti poziva. Kadar je upravičenec uveljavil nefinančno pomoč po tem pozivu in se naknadno ugotovi, da ni izpolnjeval pogojev za njeno pridobitev, ali ni izpolnjeval pogojev za celotno obdobje, za katero se dodeljuje nefinančna pomoč, ga DIH Slovenije obvesti, da nefinančno pomoč vrne na način, da v roku 30 dni plača vse stroške gostovanja gostovanja v razstavnem prostoru, za katere je neupravičeno prejel nefinančno pomoč.

Po preteku obdobja gostovanja, ki je opredeljen v sklenjeni pogodbi med DIH Slovenije in prijaviteljem/prejemnikov, prijavitelj/prejemnik na e-naslov digitalno.sredisce@dihslovenia.si pošlje poročilo o sodelovanje na predstavitvenem delu Digitalnega središča Slovenije – tehnologija za ljudi.

Prijavnico, izjavo, poročilo ter celotni poziv s pogoji, časovnimi in finančnimi okvirji najdete v priponki.

POZIV

Izjava in poročilo