SRIP Tovarne Prihodnosti

Kaj lahko EDGE Computing naredi za vašo proizvodno linijo

Proizvajalci v različnih panogah se soočajo z neizmernim pritiskom avtomatizacije. Med nihanji v povpraševanju potrošnikov, povezanimi s pandemijo, in neštetimi vzroki za pomanjkanje delovne sile, proizvajalci vseh velikosti potrebujejo načine za racionalizacijo in poenostavitev delovanja.

5 korenitih sprememb v poslovanju, ki vam jih omogoča EDGE computing:

1. Nadzorne plošče – To je običajno izhodišče na poti transformacije za proizvodna podjetja. Prvi korak je odstranitev ročnih ukrepov, ki se zahtevajo od zaposlenih za poročanje o različnih fazah proizvodne linije. To pomeni logično in skrbno povezovanje različnih sistemov in industrijskih strojev, razporejenih po vaši proizvodni liniji. Ta na videz velik ukrep ni nujen le za malo lažje štetje proizvodnje, vendar je pravtako temelj za bolj zanesljiv, natančen in sproten pogled na večje težave, kot je razpoložljivost.

2. Hitrejši napredek – Ena od ključnih ovir za IT v današnji proizvodnji je čas, ki je potreben za uvedbo sprememb in posodobitev na različnih strojih, ki sestavljajo delavnico. V veliki meri je to zato, ker ti stroji prihajajo iz različnih proizvajalcev in celo različnih držav. Toda tudi zato, ker mora IT vsakič upoštevati različne soodvisnosti med temi stroji. Z enotnim okoljem, ki temelji na programski opremi, nastavljeni za povezavo vseh teh strojev, lahko posodobitve, ki bi trajale tedne, zdaj trajajo nekaj minut.

3. Inteligentni čas delovanja – Predstavljajte si, da se proizvajalec hrane in pijače sooča z izzivom dramatičnega izboljšanja proizvodnega iznosa. Vodje tega podjetja morajo razmisliti, kako lahko optimizirajo proizvodno linijo, da izboljšajo obseg proizvodnje in celo raznolikost. Vzroke za ozka grla in izpade je težko ugotoviti. Če pa vašo proizvodnjo upravlja ena sama platforma, lahko natančneje spremljate soodvisnosti med sistemi. Sčasoma se zanašajte na specializirane aplikacije, kot je odkrivanje anomalij, da hitro identificirate manjše napake, ki bi lahko imele velik vpliv.

4. Zmanjšanje tveganja inoviranja – Eden največjih razlogov, zakaj morajo proizvajalci razmisliti o pristopu s skupno platformo k avtomatizaciji je ta, da jim sčasoma pomaga, da začnejo plačevati za inovacije in napredek kot operativni strošek, namesto da bi se vedno zanašali na velike kapitalske naložbe. Z robnim računalništvom lahko proizvajalci izkoristijo model Software-as-a-Service v veliko večjem obsegu, kot kadarkoli prej. Naložbe v tehnologijo se lahko nato povečajo in zmanjšajo natanko takrat, ko jih podjetje potrebuje (če je potrebno tudi sezonsko odzivanje).

5. Fokusirano sodelovanje – Morda je največja vrednost, ki jo ponujajo prednostne računalniške storitve ta, da ustvarijo enotno okolje, kjer lahko IT, OT in tehnološki partnerji sodelujejo na podlagi skupnega vpogleda v dejansko delovanje proizvodne linije. Namesto da vodje IT in OT delajo na bistveno različnih projektih, lahko skupaj gledajo na iste probleme in modelirajo rešitve ter združijo svoje strokovno znanje. Rezultat tega je, da lahko podjetje kot celota naredi hitrejše in bolj osredotočene izboljšave, saj lahko vsaka ekipa deluje fleksibilno in pridobi podatke, ki jih potrebuje.